"panoramik bir rüya: paris :un rêve panoramique" fotoğraf sergisi


Sergimiz ile 2007 yılı içinde önce İstanbul Fransız Kültür Merkezi, daha sonra İzmir Fransız Kültür Merkezi, Ankara Milli Kütüphanesi, Gazi Antep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Salonu ve İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde (Öğrencilerle özel buluşma) fotoğraf severlerle bir araya geldik! Yeni yılda yeni şehirlerde buluşmayı ümid ediyoruz.

Bu blogda neredeyse tamamı 360 derece olan panoramik fotoğraflardan oluşan Paris projemizin çekimleri ve sergilenmesi sırasında yaşanan bazı anlara tanık olacaksınız.

Sergi aynı zamanda, Türk ve Fransız Cumhurbaşkanlarının desteklediği 2006 yılı boyunca süren Fransız Baharı Projesi kapsamındaki seksenden fazla aktivitenin içerisindeki tek Türk fotoğraf sanatçısının sergisi olma özelliğini de taşıyor.

Bu sefer fotoğrafları serginin kuratörü ve koordinatörü Selin (Atasoy Hartevioğlu) çekiyor, ben de yazıyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.


<$Bl6.12.06>
<$BlKasım inanılmaz hızla geçti. her gece yalnızca bir kaç saat uyuyarak, işten bana kalan bu değerli saatlerde fotoğrafları montajladım ve düzelttim. her fotoğrafa belki binlerce kez baktık. kimi zaman 24 kareyi birleştirerek bir tek fotoğraf yarattığım için bağlantı yerlerini hataya pay vermemek için dantel gibi incelemek gerekiyor. Ve ne kadar büyük bir ekranla çalışırsanız çalışın fotoğraflarınızı 2.5 metreyi geçen boyutlarda basmayı hayal ediyorsanız, her detayın inanılmaz gözler önünde olacağını da unutmamak lazım. Bu süreçte Fransa'daki Realviz (ki bu benim kullandığım bilgisayardaki montaj programı) ekibi aralıksız telefonla sorularımızı yanıtladı, içinden çıkmakta zorlandığım teknik sorunları çözmeme yardımcı oldu. Bir yandan montajla uğraşırken, bir yandan da tuvalin ve baskının peşine düştük.

Fazla uzatmayayım, önce dünyada yeni çıkmış devasa ve pek maharetli Canon imagePROGRAF iPF9000 inkjet baskı makinesiyle Sayısal Grafik /Selahattin Takin ve ekibi aramıza katıldı. Sonra Stampa Matbaası basın bülteni, davetiye, poster, flyer gibi basılı işlerimiz için sponsorumuz oldu. Daha sonra baskıyı yapmak istediğimiz Water Resistant Art Canvas'ı yani sevgili tuvalimizi Canon Türkiye ve Hesmak yeni sponsorlarımız olarak Avusturya'dan getirttiler.

Önce elimizdeki iki adet 12 metrelik rulo tuval ile testlere başladık ve ihtiyacımız olan 8 rulonun da siparişini verdik. 1 hafta boyunca 80 metrekarenin üzerinde test bastık. istediğimiz sonucu elde edene kadar bir fotoğrafın üzerinde iki gün çalıştığımız oldu. siparişlerimiz sergiye tam 8 gün kala gümrükten çekilebildi ve müthiş bir yarış başladı. basılan tuvaller Nişantaşı Hobi Art'ın organizasyonu ile Maltepe'deki Murat Çerçeve'ye daha önceden hazırlanmış kasnaklara gerilmeye gittler, oradan da Teşvikiye'deki Art Gallery & Çerçeve'ye çerçevelenmeye. 7 adet 45x200, 14 adet 55x200, 1 adet 70x200 ve 8 adet 70x260cm boyutundaki toplam 30 fotoğraf o bir hafta içerisinde İstanbul'un dört bir yanını dolaştılar ve 4 Aralık sabahı, açılışa 31 saat kala İstanbul Fransız Kültür Merkezi'ne ulaştılar.

Tüm bu koşuşuturma sırasında davetiyeler dağıtıldı, posterler asıldı, bültenler yollandı, flyerlar hazırlandı ve bu işlerin tasarım ve uygulaması için de Foote Cone & Belding Istanbul Reklam Ajansı'nın muhteşem ekibi seferber oldu. Tüm bu ekiplerin organizasyonunu üstlenen, aralıksız oradan oraya koşuşturan ve yetmiyormuş gibi geceleri ben sızdıktan sonra fotoğrafların montajının başına geçen Selin'in yükünü basınla ilişkilerde Cen PR 'ın ekibi hafifletti.

Şu anda Antalya'da olan sevgili ilüstratör dostumuz Cengiz Bodur canla başla çalışarak, inanılmaz kısa bir zamanda, Selin ile saatler boyu telefonla konuşarak www.panoramikbirruya.com isimli sergi sitemizi hayata geçirdi.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nin Müdürü Bay Arnaud Littardi ve ekibi her adımda müthiş destekleriyle bizi yalnız bırakmadılar.

Ana sponsorlarımız Cafe Tur ve Total 'in ekipleri ise motivasyonu yüksek tutmak için neredeyse birbirleriyle yarıştılar.

Sonuçta koskocaman bir aile gibi düne hazırlandık. Buradan herbirine yürekten binlerce kez teşekkür etmek istiyorum. Bu projeye baş koyduğumuzda "fotoğraf sergisine sponsor Türkiye'de bulamazsınız" diyenlere örnek oldukları ve bize inandıkları için... Umarız size, bizimle paylaşmaktan keyif aldığınız bir proje yaratabildik...

ve yine buradan bize destek veren, yorgun anlarımızda, pes etmeye yaklaştığımız dakikalarda sıkıntımızı, korkularımızı, heyecanımızı paylaşan tüm dostlarımıza, sevdiklerimize, ekibime, ailelerimize ve özellikle sabırla akşam eve gelip onu mıncıklamamızı bekleyen 17 aylık Kuzey'imize teşekkür ederiz.

<$Bl0ments:

<$BlYorum Gönder