"panoramik bir rüya: paris :un rêve panoramique" fotoğraf sergisi


Sergimiz ile 2007 yılı içinde önce İstanbul Fransız Kültür Merkezi, daha sonra İzmir Fransız Kültür Merkezi, Ankara Milli Kütüphanesi, Gazi Antep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Salonu ve İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde (Öğrencilerle özel buluşma) fotoğraf severlerle bir araya geldik! Yeni yılda yeni şehirlerde buluşmayı ümid ediyoruz.

Bu blogda neredeyse tamamı 360 derece olan panoramik fotoğraflardan oluşan Paris projemizin çekimleri ve sergilenmesi sırasında yaşanan bazı anlara tanık olacaksınız.

Sergi aynı zamanda, Türk ve Fransız Cumhurbaşkanlarının desteklediği 2006 yılı boyunca süren Fransız Baharı Projesi kapsamındaki seksenden fazla aktivitenin içerisindeki tek Türk fotoğraf sanatçısının sergisi olma özelliğini de taşıyor.

Bu sefer fotoğrafları serginin kuratörü ve koordinatörü Selin (Atasoy Hartevioğlu) çekiyor, ben de yazıyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.


<$Bl7.12.06>
<$Bl


Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Jean-Christophe Peaucelle
ve eşi Veronique Peaucelle, İstanbul Fransız Kültür Merkezi Müdürü
Sayın Arnaud Littardi


İşte Kuzey!




Sevgili Hıncal Uluç aramızda












Güzeldi, daha doğrusu en azından benim için çok güzeldi. Tanıdığım ve ilk defa orada tanıştığım bir çok güzel insanla fotoğraflarımı paylaşabilmek bana bütün yorgunluğumu unutturdu.

Gelenlere, gelemeyip arayanlara, çiçek yollayıp, telgraf çeken tüm dostlara yürekten teşekkür ederiz. Son bir kaç haftadır sergi haberlerimizi yazan, yayınlayan tüm değerli basın camiyasına da, daha geniş kitlelere ulaşabilmemiz için verdikleri bu destek için sonsuz teşekkürler.

Nezaket gösterip açılışta aramıza katılan Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Jean-Christophe Peaucelle (ki kendisi de amatör bir fotoğrafçı) ve Eşi'ne, telgraf çeken Sayın Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan'a da buradan bir kez daha saygılarımı ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Bu projenin hayata geçmesi için bize büyük kolaylık sağlayan, tek bir isteğimizi bile geri çevirmeyen, çekimlerin iyi geçmesi için anlayış ve çaba gösteren polisinden, jandarmasına, kütüphane müdüründen, gazetecisine, sokak çalgıcısından, üst düzey yöneticisine, turistinden, rahibine, dönercisinden, yazarına, Paris'teki adını bildiğimiz, bilmediğimiz tüm Fransız, Türk ve dünya vatandaşı dostlarımıza da buradan selamlar ve sevgiler. Bu fotoğraflar sizlerle var oldu.

Dün gece, 18:00 gibi başlayıp, 22:40 gibi sona erdi, akşam eve döndüğümüzde Selin bana 13 Ocak'ta İstanbul'da sergiyi indirir indirmez bu sefer de İzmir'de sergilemek için yola çıkacağımızı hatırlattı ve hafif muzipçe gülerek "hazır mısın?" diye sordu.


"Yolculuk aslında yeni başlıyor" diye düşündüm ve bir de ne kadar uykum olduğunu:)

<$Bl0ments:

<$BlYorum Gönder